sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Back in business –vihdoinkin!

Papukaijamerkin paikka?

Tavanomaisesta poiketen flunssa tai sen kaltaiset oireet kestivät neljä viikkoa. Hermo kireänä kävin jo lääkärilläkin, kun oli kiire urheilemaan ja jaksamaan asioita. Hän käski levätä. Ei minun flunssani koskaan näin pitkiä ole. Vai ovatko? Antoiko tämä vapaa mahdollisuuden potea jälkivaivojakin? Yleensähän akuuttien päivien jälkeen jo palataan töihin, ehkä työn touhussa jää flunssan kesto ja teho kuitenkin huomaamatta?

Joka tapauksessa, flunssa on väistynyt ja samalla laiskottelu sen varjolla. Tartuin v i h d o i n k i n keskeneräiseen opinnäytetyöhömme. Ote oli arka ja kesti pari päivää, että pääsin työhön taas sisälle. Olimme työstäneet opinnäytetyömme kirjallisuuskatsausta sen verran, että saimme syyskuussa osallistua väliseminaariin. Nyt kirjallisuuskatsausta tarvitsisi vielä hioa ja lisätä teoriatietoa.

Työvaihe kesti kolme päivää. KOLME. Heräsin viideltä aamuisin keittelemään kahvia ja kahvinjuonnin lomassa aloittelin päivän urakkaa, jonka päätin yleensä illalla klo 19-20, tarkastamalla lähdeviitteet ja lähettämällä uusimman version muille ryhmäläisille. Kolme päivää niska- ja päänsärkyä sekä väsyneitä huokauksia. Jos aikaa kerran on tuhlattavaksi asti, miksi toimin näin? Miksi kiusasin itseäni? Syy on yksinkertainen: elän joko tai -elämää. Kaikki tai ei mitään. Kaasu pohjassa oli suunta mikä tahansa. Minun oli pakko toimia, kun moottori oli käynnissä.




Vaikka en taaskaan kyennyt hidastamaan, tein tärkeitä havaintoja itsestäni ja työskentelytavoistani tulevaisuuden varalle. 1. Pystyin kuivasta aiheesta huolimatta uppoutumaan kirjallisuuskatsaukseen täysin. Ja nautin sen tekemisestä. 2. Ymmärsin vihdoin lukuisien englanninkielisten tekstien kanssa painiessani, että tällaista työtä tehdessä on järkevää lukea ensin ja tehdä muistiinpanoja. Rauhoittaa kummasti, kun tietää tarkkaan mistä on kirjoittamassa. Minun tapani on ollut tehdä kaikkea yhtä aikaa ja sekaisin. Kumma kyllä sekin on toiminut menestyksekkäästi tähän saakka.

Saimme luvan osallistua kypsyysnäytteeseen ja aloimme työstää opinnäytetyömme seuraavaa osaa, kirjallisuuskatsauksen pohjalta tehtävää opasta. Tämähän valmistuu käsiin!

Minä valmistun. Mitäs sitten?






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti