torstai 19. marraskuuta 2015

Kehonhuoltoa

Elimistöni on huutanut lepoa jo pitkään. Koulun aloitus, harjoittelu ja treenit sekä venyttelyjen puute(-kö?) ovat vieneet voimani. Jalat tuntuvat olevan hapoilla koko ajan ja väsyttää, väsyttää, väsyttää. Työmatkapyöräilykin ottaa koville, vaikka matka on tasainen ja pituus vain vaivaiset kolme kilometriä. Viikon tahtia on määrännyt myös kuukautiset. Iän myötä niiden aiheuttamat ongelmat ovat muuttaneet muotoaan. Kärsin masennuksesta ja välillä ruokahaluttomuudesta. Syöminen on ollut hyvin vähäistä ja vastentahtoista.

Päätin sitten pitää viikon treenitauon ja pyöräilytauon ja yrittää palautua nyt tosissaan. Suunnitelmissa on joogaviikko. Aion muun muassa hyödyntää Yoogain  Plan-kampanjaa:  perjantain ja sunnuntain välisenä aikana voi kuka tahansa joogata ilmaiseksi ja jokaisesta tunnista Yoogaia lahjoittaa euron tyttöjen turvalliseen koulutukseen. Kampanjasta tietoa täältä ja Yoogaia löytyy täältä. Nyt kannattaa kokeilla!

Tiistaina tein astangajoogaharjoituksen kotona pitkästä aikaa. Koska on asanoita, joista en pidä ja joista luistan mielelläni, teen harjoituksen yleensä youtube-ohjauksen parissa. Viime aikoina olen käyttänyt enimmäkseen tätä:


Torstaina kävin aamutuimaan, jo klo 7.30 astanga-tunnilla joogakoululla. En ole ollut kovin innostunut liikunnasta ennen kello yhdeksää, nyt päätin kuitenkin rohkeasti testata aamuastangaa. Oli epävarma olo lähteä pelkän banaanin voimin kohti joogatuntia. Aamuastanga kesti vain tunnin, joten osa asanoista jäi tekemättä ja hyvä niin. Kyllä ihminen voi olla kankea aamusta! Takareisiäni kiristeli, koska olin tehnyt oman harjoituksen vain pari päivää sitten. Selkä oli muuten vaan yön jäljiltä jäykkänä. Kiva kokemus kuitenkin. Pitkälle jooganneet harjoittelevat mielellään aamuisin, itse en tällä hetkellä koe, että aamu, ainakaan aikainen aamu, olisi minun juttuni. 

Perjantaille jää rentoutuminen hot joogassa ja launtai-sunnuntaiaamuille on varattuna Yoogaiasta astangan alkeet, puolituntinen core ja rauhallinen joogatunti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti