sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Viikon 45 treeni- ja pahekatsaus

Maanantai: Ylävartalotreeni
Tiistai:  Ylävartalotreeni
Keskiviikko: lepo
Torstai: 1h 10 min lenkki (kävelyä ja hölkkää) + hot joogaa 1h 15 min
Perjantai: krapula
Lauantai: 1h 10 min lenkki (1km kävely 1km hölkkä vaihdellen) + ylävartalotreeni
Sunnuntai: Alavartalotreeni + 25 min lenkki (kävelyä ja spurtteja)

Viikko on ollut salitreenaamisen osalta kovin väsynyt. Alkuviikko oli erityisen tahmea kaiken liikunnan suhteen. Maanantain tunnelmista jo vähän kertoilinkin. Energiataso oli likellä nollaa, painot pidin aika kevyinä ja silti jouduin jättämään yhden liikkeen kokonaan väliin. Tiistaina jäi treenaaminen muun kotipuuhastelun varjoon ja tein ylävartalotreenin kotona, ehkä liian kevyillä painolla taas. Sunnuntaina ostettua megakarkkipussia joutui syömään vielä maanantain ja tiistainkin. Hupsista.

Tiistaina tapahtui muutakin. Sain sähköpostiini muistutuksen kesällä ostamastani tarjouskortista joogaan. Sen käyttöaika oli arkipäivisin kello 17 saakka ja oli voimassa vain 6.12 saakka. En ollut vielä lunastanut koko korttia. Tästä alkaa siis hillitön joogasuorittaminen: 10 tuntia reiluun neljään viikkoon, harjoittelun ja koulun lomassa. Hyvänä puolena tullee se, että en juurikaan voi valikoida mille joogatunnille menen, vaan on kokeiltava kaikkea, sen mukaan milloin on mahdollista mennä koululle.

Keskiviikkona omistin levolle. Nukuttuja tunteja jäi taakse noin neljä ja nekin pätkissä. Jalat painoivat, ehkä palautuminen ei ole ollut kohdallaan? Jätin liikunnan väliin ja venyttelin puoli tuntia.

Torstaina heräsin kellon soittoon kuudelta. Nyt alkoi uusi elämä! Kahdeksalta kävin tekemässä pitkän lenkin. Aamu oli uskomaton väreineen ja maisemanvaihteluineen. Kiukutti, kun surkea iPhoneni alkoi sammuilemaan kesken matkan, jäi moni hyvä kuva saamatta eikä Endomondo saanut kerrottua kilometriaikojani. Lenkin jälkeen pikaruokailu, kirjastoon tulostamaan ostokuittia joogasta ja kohti elämäni ensimmäistä hot joogaa. Joogakokeiluista lisää myöhemmin. Illalla nautin punaviiniä ystäväni kanssa ja siitä innostuneena kävin viimeistelemässä illan vielä muutamalla baarioluella.
Torstaisen energiapäivän maisemia.


Perjantain vietin itseäni parannellessa. Ja pitkästä aikaa aloin kokea huonoa omaatuntoa. Mikä järki tässä nyt sitten on, kun samalla yritän treenata ja syödä oikein ja terveellisesti ja yhtenä päivänä viikossa pilaan aina kaiken? Kostoksi juoduista punaviineistä (?) atooppinen ihottumani leimahti kukoistukseen ja kasvoni täyttyivät useista eri kokoisista punaisen turpeista länteistä, komeimmat euron kolikon kokoisia. Punaviini ja refluksitauti -yhdistelmän takia jouduin myös kärsimään kivuliaasta närästyksestä. Onneksi köyhyys on asettunut taas taloksi, joten ravintoloissa pyöriminen loppuu nyt.

Lauantaina häpesin kasvojani ja mietin pitkään kehtaanko edes mennä salille. Olo oli muutenkin saamaton ja energiataso nollissa jälleen. Ulkonakin näytti tuskaisen harmaalta. Tyhmä syksy. Treenikassi oli jo pakattuna, mutta hylkäsin ajatuksen. Sain taivuteltua itseni sen sijaan lenkille. Vaivalloista oli sekin, en tahtonut jaksaa. Päätin vaihdella kävelyä ja hölkkää kilometrin välein, niin sain kuitenkin hien pintaan. Illan päätteeksi tein yläkroppatreenin ja vatsat. Niistä sentään jäi hyvä mieli.

Kesken sunnuntai-iltapäivän tuli kutsu avantouimaan ja saunomaan. No mikä jottei. Ja sitten tajusin, etten ennätä salille ennen ja avantodippailun jälkeen sinne on turha kuvitella menevänsä. Ratkaisuna oli hätäinen kehonpainotreeni reisille Ida Jeminan ohjeilla. Voin kertoa, että en kaikkia noista saanut tehtyä. Mutta kiva, reisiä poltteleva viiden liikkeen treeni 12 toistolla ja kolmella kierroksella tuli kuitenkin tehtyä. Pieni palauttava lenkki muutamalla sykkeen nostatuksella ja uimaan. Kyllä on taas raukean pehmoinen olo. 

Tämän viikon miinus: valmennusohjelmaa on tullut sovellettua tosi paljon kotona. En tiedä ovatko treenit jääneet kuinka puutteellisiksi sen takia. Toinen miinus: tajusin, että olen koko ajan tehnyt treenejä ihan missä huvittaa järjestyksessä. Tarkoitus tietysti olisi ollut noudattaa järjestystä, luulisin. Plussana: nahkeasta viikosta huolimatta VIITENÄ PÄIVÄNÄ LIIKUNTAA. Kiitos ja kumarrus!

Säännöllinen syöminen on sujunut ja taitaa olla jo hallinnassa. Seuraavaksi pitäisi tosissaan hienosäätää annoksia. En vielä tiedä millaisia muutoksia teen, kun esimerkiksi juustosta en halua luopua. Ehkä yritän katsoa tarkemmin millaisia määriä proteiinia ja hiilihydraatteja menee suuhun per ruokailukerta. Tähän mennessä kun olen arvioinut ne aika silmämääräisesti. Ja sokeri jääköön nyt kokonaan, ei enää karkkipusseja!

Viikon päättyy hyvään mieleen, kaikesta huolimatta. Katsotaan miten ensi viikon treenien käy, kun alkaa harjoittelu ja koulu "häiritä" elämää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti